28. jan, 2021

Vaksineskepsis ....

Fagfolk mener at det er vaksinene som vil gjøre slutt på pandemien. Nå er det foreløbig 3 godkjente vaksiner som blir benyttet i Europa, og de er litt forskjellige. Mange i Norge skal få en vaksine, der denne ikke blir levert som avtalt. Derfor går vaksineringen tregt, og blir utsatt minst to måneder. Men det er jo mange som ikke ønsker å ta vaksinen i det hele tatt.

På nettet ( det mørke nettet ?) finnes det flere svært sære teorier om hva vaksineringen handler om. Det er snakk om konspirasjonsteorier som spekulerer om hva vaksineringen dreier seg om. Er det noe Erna Solberg  ønsker å gjennomføre som ledd i en plan om verdensherredømme ?  Er det en sammensvergelse med verdensledere som vil bruke vaksinen for å innplantere en chip i kroppen på folk, i den hensikt å kontrollere folk ? Ja, slik kan spekulasjonene gå!  I følge den kristne dagsavisen Vårt land skal det være en god del kristne som deler disse teoriene. En veldig sær tanke er det at vaksinens chip skal være som "dyrets merke". Norge samarbeider med Bill Gates (han med Microsoft) om utdeling av vaksiner til verdens fattige. Noen spekulerer på om dette er en plan for at Gates skal få verden under sin kontroll.

Det er god grunn til å avvise disse teoriene. Likevel er det viktig at vaksiner som tas i bruk er godt utprøvde, og at tester viser at effekten er god, samtidig som bivirkningene er få. Problemet med disse nye vaksinene er selvfølgelig en viss usikkerhet med langtidsvirkningene. Men det er altså vaksinene som "redder" oss fra cocid-19, og derfor er det viktig at vi kommer igang med vaksineringen.

Tore S