10. nov, 2020

Korona- jul ?

I går var jeg innom kjøpesenteret på Åmot i Vinje. Inne på senteret var det kommet opp juletre, og rett foran treet stod et håndsprit-stativ. Tenker at dette symboliserer årets jul på en treffende måte. Jula i år blir annerledes. I kirken er vi svært usikre på hva vi får til denne gangen. Med max 50 i  kirken blir det krevende å få de tradisjonelle arrangementene på plass. Konserter med kor og korps ser ut til å måtte utgå i år. Til nå har vi ikke hatt påmelding til kirkelige arrangementer, men vi regner med at det blir påmelding til kirkekontoret når det gjelder lysmesse med konfirmantene, og når det gjelder svartjoleftan ( i år trolig flyttet til Moland kyrkje). Julaften blir det og påmelding. Vi får og utfordringer med skolegudstjenesten. Hvis disse skal gå sin gang, så må vi dele opp skolen i to eller tre grupper.

Forøvrig blir det inntil videre ikke nattverd på gudstjenestene. Dåp har vi fortsatt, om nødvendig med en egen dåpsgudstjeneste. Bare ta kontakt!

Nå blir vi jo oppfordret til å omgås mindre,ikke be flere  enn 5 hjem privat. Dette går jo ut over mange familiers juletradisjoner med familemiddager og tilstelninger. Juletrefester blir avlyst. Nei, det blir ingen vanlig jul i år. 
Et lyspunkt : Det er meldt at  det er utviklet en vaksine som kan gi ca 90 % av folket immunitet.