16. okt, 2020

Et tannlegebesøk og et par bekymringer...

Var hos tannlegen i Åmot. Ytterdøra var låst. Dett er dør til både legekontor og tannlege. Skal du til legen , ringer du på til legekontoret, og det kommer en stemme som spør: Hoster du ? Nei, sa en person foran meg. Da ble døra åpnet, og pasienten kunne gå inn på venterommet. Jeg skulle til tannlegen. Der har de ikke calling, men jeg måtte ringe til legekontoret, og så skulle en komme å hente meg. Vel inne hos tannlegen startet behandlingen med at jeg først måtte gurgle en form for væske, som skulle gi beskyttelse mot "koronaen". Jeg var spent på om tannlegen skulle brulke visir, men det ble bare benyttet munnbind.

Koronaen setter sitt stempel på det meste. Her om dagen sa en litt bekymret Nakstad på TV at "alle piler peker oppover". Sterkt økende smitte over hele verden. Delvis portforbud i Frankrike.I Norge blir mange frarådet å reise til Oslo med kollektivtrafikk. Og er man på tog og buss i Oslo skal man bruke munnbind.

I kirken har vi hatt de samme smittevernregler lenge nå, men vi vurderer å stramme litt inn. Jula er ikke helt på stell ennå. Men "Vi syng og spelar  jula inn" blir flyttet fra Moland til samfunnshuset. Hva som skjer med "svartjolsong" i Veum kyrkje er ikke bestemt. Enten flytter vi dette til Moland (litt bedre plass), eller vi har det i Veum med enten påmelding eller førstemann til mølla-prinsippet. Om arrangementet blir flyttet, blir det gudstjeneste 1. juledag i Veum kyrkje.Og det er en stund siden sist...

Pilene peker oppover. ja, det høres skummelt ut. Kanskje må vi leve med  dette viruset lenge. Rykter om at det er mutert til å bli mer smittsomt er vel heller ingen god nyhet. Planlagte ting blir delvis innstilt, det ser mørkt ut for konfirmantleiren i februar. Nei, dette blir vrient framover.

 

Tore S