16. sep, 2020

En slags sorg...

Det begynner kanskje å gå opp for mange nå. Koronaen vil være noe som kanskje kan  vare lenge. Nå sies det at selv etter at det kommer en vaksine, så vil vi slite med denne pandemien fortsatt. I sommer har det vært fokus på folk som ikke holder smittevernreglene. Store fester, stappfulle badestrender, utesteder der folk sitter tett i tett. Kanskje hadde mange håpet at dette skulle gå fort over. Men nei, nå om dagen øker smittetallene kraftig. Østfold og Bergen peker seg litt negativt ut. 

Det som demrer for mange nå, er at vi har mistet mye av hverdagsgledene under denne koronaen. Denne uken har vi hatt informasjonsmøte for nye konfirmanter. her ble det vist bilder fra konfirmasjonsleiren i 2019. Det var rart å se på. Ja, virkelig rart. Det gikk opp for oss hva vi har mistet under denne pandemi. Trygghet og ubekymrethet. På leiren på Gjennestad var det veldig mye kroppskontakt, my latter og en herlig ubekymrethet. Det kunne demre for noen og enhver, slik er det ikke helt nå. Ja vel, ingen smittede i Fyresdal, men plutselig går det opp for oss hva vi har mistet. Ikke får vi håndhilse og klemme folk, begrensninger på utesteder, kulturlivet har nesten stoppet opp. Begrensninger her og der. Det som skjer er at det har kommet en slags sorg over oss. Frykten siver også inn i mange om at dette kan vare lenge. Hvor mye er det ikke vi mister. Knapt nok utenlandsreiser, kanskje munnbind på bussen, ikke over et visst antall på arrangementer og møter. Når vi så bilder fra konfirmantleiren i 2019 var det det som var så fint å se. Ubekymretheten. Livsgleden. Leken. Nå er det planlagt konfirmantleir på Tjøme i vinterferien. Men får vi det til ? Den økede smittefrekvensen den siste måneden gir grunn for bekymring. Kanskje går det ikke ? Men kanskje finnes det en plan B, en plan C. Noe får vi vel til. Men  her risikerer vi å miste noe som har vært veldig flott. 

Jo, det er en stille sorg som siver inn i mange. Vi har mistet noe. Kanskje varer dette en god stund...                              Bilde: Fra Gjennestad 2019

Tore S