11. aug, 2020

Et besøk til optikeren

To av de virksomheter som ble helt nedstengt en lang periode i vår, var frisørsalonger og brillebutikker. Dette er jo forretninger det ikke går an å holde avstand. Når jeg skulle ha nye briller nå i sommer var jeg spent på hvilke smitteverntiltak de fulgte. Når jeg skulle ha synsstest, ble jeg bedt om å bruke håndsprit, og under synsundersøkelsen brukte optikeren visir foran ansiktet. Det er første gang jeg har sett det i bruk i år. 

Når brilleinnfatninger skulle prøves gjorde den butikkansatte oppmerksom på at alle innfatninger jeg prøvde, ville renses med sprit etterpå. Kanskje det var derfor at jeg prøvde svært få  innfatninger denne gangen. Ville jo ikke påføre den ansatte masse arbeid.

Ellers har jeg også vært på kirkekonsert i en kirke i Värmland nå i juli- Her var jeg også spent på smitteverntiltakene. Måtte jeg skrive navnet mitt på en liste, kunne jeg sitte hvor jeg ville ? Net viste seg å være et tiltak, nemlig at det skulle være max 50 personer i kirken. Ikke håndsprit, ingen navneliste, man kunne sette seg hvor man ville. Enkelt og greit ?  Det var kaffe etterpå, og da hadde man på forhånd satt kopper ig asjetter på bordet med god avstand mellom folk. Men her viste det seg at man bare tok koppen og asjetten og satte seg nærmere andre. Värmland har økende smittetall nå, så jeg er spent på om dette "länet" blir rød sone igjen.

Tore S