19. mai, 2020

Velkommen til Live Andrea Sulheim !

Sosiale medier har frembragt en ny type yrkesgruppe i Norge. Influensere! Skal du ha et yrke, er det meningen at du skal tjene penger på det, helst kunne forsørge deg på det du tjener. Det man tjener på som influenser er at man har sponsorer og bedrifter som betaler for at man reklamerer for ulike produkter, alt fra sminke og klær til reiselivsopplevelser og kulturtilbud. Hvor mye du tjener er avhengig hvor mange følgere du har. JO flere følgere, jo mere betalt får du. 

Mange i denne gruppen blir kalt influensere, som betyr at man er påvirkere. Man har en innflytelse i egenskap av antall følgere, status og popularitet.  Mange av de mest kjente influensere, bloggere etc. skriver om moteklær, sminke og reiser til utlandet. Når Fyresdal kommune etterlyste  influensere som skulle bo i kommunen ett år, lurte jeg på om det var en slik "mote og sminke"-person som skulle komme til kommunen . 

Det viste seg at det ikke var det. Live Andrea Sulheim kommer fra Norges høyeste kommune, Lom i Gudbrandsdalen.Her ligger Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen.Noen år nå har kommunen hatt en av Norges mest kjente prester, nemlig Einar Gelius. Live Andrea har en instagramkonto hvor fokus er på friluftsliv og turer ut i naturen. Hun har også en bakgrunn med fokus på foto. Bildene hennes på instagram har en høy kvalitet.

Jeg synes dette ser veldig bra ut! Spennende. At hun selv gjerne vil kalles en inspirator, og ikke influenser, synes jeg og er bra. En inspirator motiverer og oppmuntrer folk til å foreta seg ting, i dette tilfelle å oppleve Fyresdalnaturen og andre ting i kommunen.. Så vi ønsker henne velkommen til Fyresdal, og lykke til !