Korona-blogg

1. okt, 2021

Når en skal passere grensa mellom Norge og Sverige er man spent på hvordan grensepasseringene skjer. Hva er corona-tiltakene ? Hvor raskt går det?  Nylig har jeg tatt ferga til og fra Strømstad i Bohuslän. På Color Hybrid var det krav om bruk av munnbind på båten. På kafeen på båten la jeg merke til at når en mann foran i køen ikke hadde det på seg, så kommenterte personen i kassa dette, og anbefalte kunden å kjøpe et munnbind til 10 kr. Og kunden kjøpte det! Det var et unntak til kravet om bruk av munnbind. Når man skulle spise eller drikke, kunne man naturligvis ta det av deg.Når vi kom til Strømstad var jeg forberedt på at noen ville sjekke vaksinepasset, evnt. pass, men overraskende nok var det ingen form for kontroll. 

På tilbaketuren var det annerledes. Da sjekket de koronapasset før innkjøring på fergen, og når jeg kjørte i land i Sandefjord ble vaksinepasset sjekket av en politimann. Fortsatt er det slik at de uten gyldig vaksinepass, de må ta en hurtigtest på grensen.

Tore S  

25. aug, 2021

Det er gitt pålegg om at alle som oppsøker kirkene, skal registrere seg med navn og telefon når de kommer i kirken. Ofte ligger det en liste ved inngangen, og folk kan skrive seg inn i "manntallet". Men det kan være like vanlig at det sitter en person som tar imot disse opplysningene og skriver dem ned ved inngangen. Årsaken til denne ordningen, er at man ved et utbrudd, kan drive effektiv smittesporing.

Her om dagen var jeg i en kirke i Telemark. her hadde de gjort det på en litt annen måte. Der folk kunne sitte lå det en papirlapp og en kulepenn. Da kunne man sette seg ned her hvor lappen lå, og man kunne selv notere navn og nummer på lappen. Denne ble så samlet inn etter messa. I dette tilfelle var det iallefall behov for mange kulepenner!

25.8.21    Tore S

25. aug, 2021

Under pandemien har det nesten vært full stopp for grensepasseringer til vårt naboland. Hovedsaklig fordi man da måtte i 10 dagers karantene. Mange grensesteder på svensk side har mistet de norske "harry"-handlere, og omsetningen har gått ned til en brøkdel. Nordby shoppingsenter ved Svinesund har vel mistet  nesten 90 % av kundene. Men med at vaksineringen har kommet langt, har fullvaksinerte fått rett til vaksinepass. Og da slipper man karantene.

Selv har jeg anskaffet dette passet, og har lastet det ned på mobilen. Jeg skulle i sommer kjøre over grensen til Ørje fra Töcksfors, og var spent på hvordan det fungerte. Jeg hadde lest om at folk hadde sittet mange timer i kø for å krysse grensen, så jeg valgte å komme tidlig , i 9-tiden, til grenseposten. Da var det bare en bil foran meg, og den ble vinket til side. Noe var ikke helt i orden. Men da jeg hadde vaksinepasset i orden, samt at jeg viste vanlig norsk pass, da ble jeg enkelt vinket videre. Så kjørte jeg en kilometer inn i Norge, og da ble jeg stoppet en gang til. En vekter ville også nå se vaksinepasset mitt. Og det var greit. Jeg la merke til at ikke-fullvaksinerte måtte ta en hurtigtest, og det tok selvfølgelig mye lenger tid.

NB! Vaksinepasset kan lastes ned fra helsenorge.no, men dette finnes i to versjoner. Det er norsk vaksinepass, og det er EU-vaksinepass. Det er dette siste man skal bruke når man drar til utlandet. Flere har bare lastet ned det norske, og da gjelder passet ikke. Selv om det har blitt lettere å komme til våre naboland nå, er trafikken fortsatt mye mindre enn før pandemien.

Tore S    25.8.21

13. jul, 2021

Lykken finnes i vårt naboland ?

6. jul, 2021

Nordmenn=lykke, i Strømstad.