Joronn Sitje med Fyresdal-røtter.

Joronn Sitje (1897-1982) var en kunstmaler med en far fra den sørlige Sitjegarden i Fyresdal. Hun var sterkt inspirert av Henrik Sørensen og malte fargesterke malerier hun fikk bra omtale for. I mange år drev hun og mannen farm i Kenya, hvor de dyrket mais og grønnsaker. Her ble hun kjent med danske Karen Blixen.Når Blixen døde, var det et maleri på veggen i soverommet hennes. Det var motiv med to giraffer, malt av Sitje.Etter at hun kom tilbake til Norge i 1939 bygde hun seg hus i Asker, og bodde her fram til 1972. Huset gav hun navnet "Lislestog", inspirert fra gard i Fyresdal.Hun har også malt bilder med Fyresdal- motiv.

Bilde: "Lislestog" i Asker

Formiddagstreff Betel

Nå ønsker vi å bruke Betel mer, vi treng "liv i husa" i Folkestadbyen, og vi vil gjøre vårt i kyrkja. Vi vil ha en samling for folk som har fri på dagtid,og vi ønsker å ha et program som kan favne de fleste.Det blir  allsang, Tore Samuelsen viser bilder fra turer rundt i Fyresdal, vi har utlodning på gratislodd til dem som kommer. Det bir også kaffe med noe å spise til. Prostidiakon Eilev kommer også, og han har noe på hjertet til oss.Vi holder på et par timers tid. Velkommen !

Hobbygruppe Betel

Hobbygruppe vert det på Betel også denne våren. Dette tilbodet er frå 3.klasse og oppover. Berthe og Sigrun er leiare av gruppa. Ein nyheit no er at Tone Susanne, kokk på Bistro Teisner, vil ha matgruppe nokre gonger. I juni vert det stor sommaravslutning. Se meir på Barn og ungdom-sida.

Hobbygruppe på Betel

Hobbygruppe

Hobbygruppe vert det på Betel også denne våren. Dette tilbodet er frå 3.klasse og oppover. Berthe og Sigrun er leiare av gruppa. Ein nyheit no er at Tone Susanne, kokk på Bistro Teisner, vil ha matgruppe nokre gonger. I juni vert det stor sommaravslutning. Se meir på Barn og ungdom-sida.

Olav døyr på Stiklestad , av Peter Nicolai Harbo 1859

Temakveld : « «Kven var Olav Haraldsson ?»

15. jan, 2020

Temakveld om Olav Haraldsson. Onsdag 12.februar

Velkomen til temakveld i prestegarden onsdag 12. februar kl 19. Kven var Olav? Kvifor vart han den heilage? Var han ikkje litt brutal ? Vi prøver å forstå Olav ut frå si tid.Ved Tore Samuelsen.Kaffe. Velkomen !

Joletrefest Betel 5.1

5. jan, 2020

Joletrefest Betel

I Fyresdal har joletrefesten vore kobla til dei heilage tre kongar-festen. På Betel var det gang rundt joletreet, kaffe og kaker, åresal og gåver til borna. Vi var mellom 50 og 60 tilstades.

PODCAST "Diakonalgang" anbefales !

Podcast er et nymotens medium, som har kommet sterkt fram siste årene.Personer med svært ulike interesser spiller inn episoder på alt fra ca15 minutter opptil et par timer og her snakker man om veldig forskjellige ting. Disse podcastene legges ut på ulike steder, f.eks. Spotify. Her er det snakk om streaming eller nedlasting av nye episoder, og episodene kan lyttes på bluetoothhøyttalere eller i hodetelefon el.l. Et kirkelig tilbud som kan være aktuelt å høre på i Vest-Telemark er "Diakonalgang". Her er det vår egen prostidiakon Eilev Erikstein som vi hører, og han har fått med seg pensjonert diakon Ivar Solbu i Sauherad. Her snakker de om ulike sider ved diakoniens verden. Bl.a. er skogsleiren  i Kleivgrend et av temaene.

Tore